Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Σε εμάς όλους που μεγαλώσαμε κουβαλώντας στους ώμους μας τον Όλεθρο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου,
με τα χιλιάδες ορφανά και τους αμέτρητους ανάπηρους, από οπουδήποτε κι αν προέρχονταν, είτε απ' τη μεριά των ηττημένων, είτε απ' τη μεριά των νικητών,
η λέξη ΠΟΛΕΜΟΣ θα μας προκαλεί πάντοτε την ίδια αποστροφή και τον ίδιο πόνο γιατί ξέρουμε πολύ καλά, ότι πίσω του κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο του ωμού φασισμού.

Μετά τον Πόλεμο, στα χρόνια που πέρασαν, σιγά-σιγά, μέσα από μια ''μισή'' πληροφόρηση και άλλη τόση παραπληροφόρηση, μάθαμε και για τις ωμότητες που διέπραξαν και οι δυο μεριές.
Ιδιαίτερη φρίκη μας προξένησε το ανελέητο ΠΟΓΚΡΟΜ που εξαπέλυσε το Χιτλερικό καθεστώς εναντίον των Εβραίων.
Τα κρεματόρια, οι βασανισμοί, οι ομαδικές εκτελέσεις και τα αποκρουστικά πειράματα που έκαναν επάνω τους οι εγκληματίες επιστήμονες τυο 3ου Ράϊχ, μας προξένησαν αληθινό σοκ που ήρθε να μεγαλώσει την εικόνα της φρίκης που είχαμε σχηματίσει για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτές τι μέρες, ζούμε πάλι το ίδιο δράμα. Πάλι ο πόνος και η οδύνη έχει πλακώσει τις καρδιές μας.
Οι αλλοτινοί κηνυγημένοι, αυτοί που με τα πάθη τους έκαναν όλη την ανθρωπότητα να αισθάνεται ντροπή και καταισχύνη για το ανθρώπινο γένος, σήμερα, αυτοί που δοκιμάστηκαν, αυτοί που έγιναν πειραματόζωνα, αυτοί που κάηκαν, που εξευτελίστηκαν, αυτοί που πλήρωσαν την τρέλα του Αδόλφου Χίτλερ με ολοκληρωτικό αφανισμό, έρχονται σήμερα, οσαν άλλοι μανιακοί Χίτλερ να κάψουν, να σκοτώσουν παιδιά, γυναίκες γέρους, με μια μανία που τρομάζει όλο τον κόσμο και που αν δεν βρεθεί κάπιος να τους σταματήσει, ποιος ξέρει τι άλλο σατανικό σχέδιο έχουνε στα μυαλά τους.
Ας ευχηθούμε ότι κάποιος θα μπορέσε να τους συγκρατήσει απ' αυτόν τον κατήφρο πριν να είνια πολύ αργά και πριν η ΝΤΡΟΠΗ και η ΚΑΤΑΙΣΧΎΝΗ σημαδέψει άλλη μια φορά το ανθρώπινου γένους

Δεν υπάρχουν σχόλια: